08:24:09
Чи буде в Ямполі «Салют»?

04.05.2024     999     Дружба     Источник
Голова райдержадміністрації Ігор ПАЛАГИН звернувся до народного депутата України Андрія ДЕРКАЧА з проханням посприяти з виділенням додаткового фінансування реконструкції колишнього кінотеатру «Салют» під районний Центр культури та дозвілля.

У цьому році на об’єкт з районного бюджету виділено сто тисяч гривень, але цієї суми вистачить лише на завершення першої черги реконструкції споруди – холу та кабінетів. Реконструкція основної частини майбутнього Центру – глядацької зали - не під силу місцевому бюджету. Голова району зазначив, що вирішив звернутися до народного депутата, адже цей об’єкт надважливий для жителів району і він впевнений, що саме Андрій Деркач зможе допомогти у вирішенні цього питання.

Заступник голови райдержадміністрації Сергій ГУБАР нагадав, що будівництво Центру ведеться ще з 2005 року. При цьому, за його словами, якщо будівля не експлуатується – втрачаються бюджетні кошти, витрачені на його реконструкцію. Тож, головне завдання якнайшвидше завершити роботу і відкрити Центр для ямпільчан. До того ж, враховуючи розвиток культури в районі в нас немає приміщення придатного для проведення концертів, вистав, виставок такого рівня.

Центр культури та дозвілля справді необхідний ямпільчанам, адже він стане центром не тільки культурного, а і громадського, політичного життя Ямпільщини. Це об’єкт для всіх мешканців Ямпільського району, в ньому буде розміщуватись районний будинок культури – говорить начальник відділу культури Олександр РЯБУХА. В Центрі вестиметься гурткова робота, готуватимуться виступи народних самодіяльних колективів (яких в районі п’ять), будуть організовані дискотеки для молоді.

Сучасна глядацька зала дасть можливість проводити концертну програму за всіма сучасними вимогами, з року в рік розвивати та доповнювати форми дозвілля в районі. Але для завершення реконструкції потрібно зробити величезний обсяг робіт: замінити стільці в глядацькій залі, придбати одяг для сцени, здійснити протипожежні заходи, змонтувати систему вентиляції.

Чимало роботи залишається і зовні: завершення ремонту фасаду, покриття тротуарною плитко, благоустрій території. На це потрібні справді великі кошти, але вони принесуть велику користь Ямпільщині.

Смотрите также
Мне нравится 4 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Суббота
04.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 22
Гостей: 22
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0