12:28:28
І. Палагин підвів підсумки своєї роботи та подякував колективу

18.04.2024     1244     Дружба     Источник
Автор Фото: Не указан
11 серпня стало відомо, що Президент України Петро Порошенко прийняв рішення звільнити голову Ямпільської районної державної адміністрації Ігоря Палагина. Головним мотивом для цього стали не соціально-економічні показники розвитку району, а конфлікт між ним та губернатором області Володимиром Шульгою, який вже декілька місяців не зовсім законно поєднує депутатські повноваження з роботою в виконавчій владі.

13 серпня вже колишній керівник району зібрав в актовому залі будинку рад всіх працівників райдержадміністрації, керівників підприємств, установ та організацій району. У своєму виступі Ігор Миколайович висловив всім вдячність за розуміння, співпрацю та підтримку.

- Будь-яка моя робота звелась би до нічого без вашої підтримки, – зазначив він. – Зміна керівника – це природній процес до якого потрібно ставитись нормально. Голови адміністрацій приходять і уходять, потрібно берегти в першу чергу колектив, який виконує величезну частину роботи. Він організовувався роками, набирався досвіду, підвищував кваліфікацію. Саме він і повинен мати вплив на голову адміністрації, формувати його, як керівника.


 

Говорячи про результати своєї роботи за чотири роки Ігор Миколайович зауважив, що найбільшим своїм досягненням вважає те, що його команді вдалось наповнити сільські бюджети.

-Ми змогли перевиконати бюджети всіх сільських рад, навести порядок з виплатою орендної плати за землю, – зазначив він. На сьогоднішній день велику заборгованість має лише підприємство «Воздвиженське» (директор Кравченко) з яким ми будемо судитись. Всі інші справно перераховують кошти. Саме вони дають змогу сільському голові повісити ліхтар, підправити дорогу, чи провести газопровід. Окрім того, сільські бюджети передали величезну субвенцію (більше 2 мільйонів гривень) на вирішення проблем району, за які були проведені ремонти в закладах соціальної сфери, придбано паливо для шкіл та лікарень.

Колишній голова райдержадміністрації зосередив увагу на тому, що за останні роки ремонтні роботи торкнулись кожної школи та лікарні, а в Дружбівській міській лікарні був проведений навіть капітальний ремонт. Були відремонтовані дитяче та терапевтичне відділення центральної районної лікарні, завершилась реконструкція районного Центру культури та дозвілля, зроблений новий дах районної Станції юних натуралістів, почалися ремонтні роботи в районній Дитячо-юнацькій спортивній школі, були газифіковані села Привокзальне та Усок, побудовані підвідні газопроводи до Дорошівки, Чуйківки та Білиці і таких прикладів безліч.

-Ми робили все, щоб максимально ефективно використати кожну копійку бюджетних коштів. Зокрема, в минулому році нам вдалось побудувати шатровий дах над Ямпільською загальноосвітньою школою №2 за 900 тисяч гривень при проектній вартості в півтора мільйона гривень. Те саме стосується і Свеської спеціалізованої школи №2 – «ліцей», де виконано значний об’єм робіт за 450 тисяч гривень при проектній вартості в 600 тисяч гривень. Якщо ми були корисні в своїх справах, то мабуть направили б всі кошти на один об’єкт, а не намагались би зробити якнайбільше.



 

Разом з тим залишаючи посаду Ігор Миколайович висловив ряд засторог про проблеми з якими може стикнутись наш район. Залежать вони більше від центральних органів влади, ніж від райдержадміністрації, проте їх доведеться вирішувати саме нам – жителям району.

Зокрема він говорив про дотаційність районного бюджету, який має лише 20% власних надходжень. Через свою специфіку на Ямпільщині розміщено 15 шкіл, 3 лікарні, які потрібно утримувати. Враховуючи велику незабезпеченість, рано чи пізно ці питання стануть гостро, адже людям нічим буде виплачувати заробітну плату. До останнього моменту ці проблеми вдавалось вирішувати на рівні області.

Серед проблем – інфраструктура населених пунктів (проблемні водопроводи в Воздвиженському та Свесі, які потрібно терміново ремонтувати), стан доріг (які латаються десятками років замість повноцінного ремонту) та децентралізація влади, яка назріла.

-Необхідно дати керівникам в повній мірі реалізувати свої ідеї та наміри, – зазначив Ігор Миколайович. – Працюючи на посаді Дружбівського міського голови я мав значно більше можливостей. А відповідно міг і більше зробити для громади. Тож, реальну децентралізацію влади потрібно проводити.

Ігор Миколайович зазначив, що залишити район на одинці з цими проблемами не має права. Звичайно було б легше піти всій команді, але це означатиме колапс для району, який не матиме навіть людини з правом підпису. Саме тому до призначення нового голови районної державної адміністрації він доручив виконувати його обов’язки першому заступнику голови райдержадміністрації Олександру Юрійовичу Рябухіну.

Працівники райдержадміністрації проводжали свого керівника оплесками, дякуючи за чотири роки ефективної, а головне чесної роботи на найвищій посаді району. 




Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Четверг
18.04.2024
Вход

Категории:
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0