19:07:56
інтернет-конференція податківців

10.05.2024     826     sseerrggeeii    
Автор Фото: Не указан

Увага! Шосткинська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області повідомляє, що  02 квітня  2014 року з 11.00 до 12.00 відбудеться Інтернет - конференція із першим заступником начальника Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області  Любарцем Сергієм Івановичем  на тему: «Декларування доходів громадян за 2013 рік».

              Питання приймаються до 10.00 години  02 квітня 2014 року на адресу: 1817mgni@mail.ru

Податківці повідомили результати діяльності Міністерства доходів і зборів

            У цей непростий для країни час збурень та перетворень важливо не зруйнувати систему, яка будувалася роками. Державний та місцеві бюджети мають щоденно отримувати належні платежі, щоб забезпечувати життєдіяльність країни та регіону.

             Шановні платники податків! Шановні жителі Шосткинщини, Середино-Будського та Ямпільського районів! Для забезпечення стабільного функціонування місцевої громади, добробуту кожного громадянина держави не забувайте про соціальну відповідальність зі сплати податків. Всі платники податків  мають спільно забезпечувати наповнення державної скарбниці задля добробуту народу.

Шосткинська ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області обслуговує платників податків трьох районів: Шосткинського, Ямпільського, Середино-Будського районів та міста Шостка.

            Всього на обліку у нас знаходиться 5822 суб’єкти господарювання, в т.ч. 1364 юридичні особи та 4458 фізичних осіб-підприємців. Серед фізичних осіб – підприємців по Шосткинській ОДПІ

-1597  платників обрали загальну систему оподаткування,

-2861 платників працюють на єдиному податку. З них:

       І група - 419 платників,

       ІІ група - 1980  платників,

       ІІІ група - 462 платник.

Перевірки платників

            Інформаційні технології дозволили значно зменшити кількість перевірок суб’єктів господарювання.  Так, у 2014 році кількість  перевірок зменшилось в порівнянні з аналогічним періодом минулого року:

  • по юридичним особам  з 24 перевірок до 11,
  • по фізичних особах з 8 перевірки  до 5.

Надходження:

             Міндоходів проводилася системна робота з удосконалення процесів адміністрування податків і зборів та поліпшення умов ведення бізнесу в Україні.

Основними завданнями Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області на сьогоднішній день залишаються забезпечення  надходжень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, контроль за дотриманням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати платежів.

         З початку року Шосткинською ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області забезпечено надходжень до державного бюджету у розмірі 20,4 млн.грн.

По основним податкам та зборам надходження склали:

- 6,0 млн.грн. по податку на прибуток до Державного бюджету;

- 11,6 млн.грн.по податку на додану вартість.

До місцевого бюджету забезпечено надходжень– 32,5 млн. грн.         

По основним податкам та зборам надходження склали:

- 22,5 млн.грн. з податку на доходи фізичних осіб;

- 3,9 млн.грн. по платі за землю;

-  2,8 млн.грн. по єдиному податку

         Такі позитивні показники досягнуті за рахунок  впровадження цивілізованих механізмів роботи Міндоходів, зокрема таких, як удосконалення системи адміністрування податків, покращення сервісного обслуговування представників бізнесу та добровільної  сплати податків.

Декларування

 Щороку з 01 січня до 01 травня стартує каманія декларування доходів гпромадян. З початку року громадянами було подано 389 декларацій , загальна сума задекларованих доходів громадянами за 2013 рік склала майже 12767 тисяч  гривень ( за цей же період минклого року було задекларовано 11932 ти.грн. доходів):

 по Шосткинському відділенню  - 10983 тис.грн..

по Ямпільському відділенню –1167 тис.рн

по Середино-Будському відділенню – 617 тис. грн.

 З цієї суми до місцевих бюджетів надійде 580 тисяч гривень податку на доходи з фізичних осіб. На сьогодні вже поступило 145 тис.грн.

             Цьогорічна кампанія декларування доходів громадян відрізняється від попередньої активним показником електронного декларування. 22 громадянина  подали декларації, не відвідуючи податкові інспекції, тобто, за допомогою мережі Інтернет. Для цього необхідно мати лише безкоштовне програмне забезпечення та ключ електронного цифрового підпису.        

Звітність з єдиного соціального внеску подається до органів Міндоходів

            Із 1 жовтня 2013 року звітність із єдиного соціального внеску подається не до управління Пенсійного фонду України, а до Шосткинської ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області. Більше того, фахівці активно працюють над удосконаленням існуючих процедур адміністрування, зокрема, над розширенням можливостей електронного звітування.

            На облік від управлінь ПФУ в м. Шостці та Шосткинського району,  Ямпільського та Середино-Будського районах Сумської області прийнято 7743 платника єдиного соціального внеску. Уже в 2014 році від адміністрування єдиного соціального внеску по Шосткинській ОДПІ ГУ Міндоходів у Сумській області надійшло 65807,3 тис.грн. 

            Шановні платники нагадуємо, що сума сплати підприємцями єдиного соціального внеску залежить, від розміру мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні  становить 1218 грн.

Застосування новітніх технологій

            Як вже неодноразово  наголошувалося, 2013-й рік став часом масштабної електронізації. Створення Міністерства не тільки не зупинило цього процесу, а й надало йому новий імпульс. За допомогою сучасної IT-інфраструктури було зроблено обслуговування наших клієнтів комфортним та простим, а процес наповнення бюджету – максимально прогнозованим.

            Важливим для якісного та необтяжливого звітування бізнесу стало впровадження  реєстраторів розрахункових операцій з автоматичним дистанційним звітуванням. На загальнонаціональному рівні було впроваджено та розгорнуто Систему зберігання і збору даних від РРО, до якої підключено по Шосткинській ОДПІ 337 реєстраторів, що використовуються суб‘єктами господарювання та щоденно передають контрольно-звітну інформацію в електронній формі.

                                                                 ЦОПП

          Завдяки сервісам Міністерства доходів і зборів платники податків сьогодні можуть оперативно та безкоштовно отримати 33 види адміністративних послуг. Зокрема, серед таких послуг, які пропонуються,  – реєстрація книги обліку доходів та витрат, видача довідки про сплату роботодавцем податків та зборів, реєстрація реєстратора розрахункових операцій, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, видача торгового патенту тощо.  Перевага Центру обслуговування платників податків полягає в компактності та зручності.

             Протягом  2014 року до Шосткинської ОДПІ через ЦОПП

        -Звернулося 25581 відвідувача, з них: з питань отримання адміністративних послуг – 1451 осіб; з питань отримання інформаційних та інших послуг – 24130 осіб.

            -Видано 1530 карток платника податків (ідентифікаційних кодів).

            -Підприємці отримали 40 свідоцтв платника єдиного податку. 

            -Зареєстровано 24 РРО и 53  книги обліку розрахункових операцій.

            -Надано 73 довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами доходів і зборів

Для зручності платників податків в приміщенні ЦОПП знаходиться відділ реєстрації користувачів при Головному управлінні Міндоходів у Сумській області «Центру сертифікації ключів ІДД Міндоходів», який видає безкоштовні ключі електронно цифрового підпису підприємствам, установам та фізичним особам. Вже користувачами віртуального спілкування стали 2151 платників податків, які замовили посилені сертифікати ключів. Найбільш актуальними перевагами щодо звітування в режимі он-лайн є:

  • можливість звітувати не лише до органів Міністерства, а й до органів державної статистики; 
  • платники податків можуть укладати з іншими суб’єктами господарювання договори в електронній формі;
  • можливість учасникам зовнішньоекономічних операцій здійснювати декларування товарів з поданням до митних підрозділів Міндоходів електронної митної декларації. 

            За ініціативою Міністерства доходів і зборів України термін дії електронного ключа для фізичних осіб збільшиться від 1 до 2 років.

На сьогодні в електронному вигляді подаються

100% декларацій по ПДВ,

99,2% по єдиному соціальному внеску,

97,9 % по податку на прибуток,

57,2 %  по єдиному податку.

Видача ліцензій

            З початку року Шосткинською ОДПІ ГУ Міндоходів в Сумській області видано платникам податків 82 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, (зокрема 42 ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями  та 40 на тютюнові вироби).

В т.ч. Шостка та Шосткинський район 58 ліцензій (29 – алкогольні напої, 29 - тютюнові вироби)

            С-Будське відділенння –  12ліцензій (7 – алкогольні напої, 5- тютюнові вироби)

           Ямпільське відділенння  – 12 ліцензій (6 –алкогольні напої, 6 - тютюнові вироби)

Завдяки цьому бюджет поповнився  на 308,9 тис.грн.

Нагадаємо, що з 1 вересня поточного року виробники та продавці користуються акцизними марками нового зразка. Дана новація забезпечила більш дієву систему боротьби з фальсифікатом і підробками підакцизної продукції та захисту населення від споживання неякісної продукції.

            Адміністративні послуги  у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами також можливо  отримати в ЦОПП.

Скористайся конституційним  правом

Кожен громадянин має право на звернення до Шосткинської ОДПІГУ Міндоходів у Сумській області. Вони можуть бути як письмовими, так і усними, викладеними під час особистого прийому.

У 2014 році  звернулося з письмовими зверненнями 6 громадян в порівняні з минулим роком їх менше на  60%. Серед актуальних питань, з якими найчастіше звертаються запитувачі, залишаються контрольно-перевірочна робота. Жодне звернення не залишилося без уваги.

Діяльність Митного посту « Шостка»

Зона діяльності Митного посту «Шостка» – Шосткинський, Глухівський, Кролевецький, Путивльський райони Сумської області.

У 2014 році було оформлено 376 вантажних митних декларацій, з них:

 - з України 299 митних декларацій,

в Україну -77 митних декларацій.

 За результатами діяльності митного посту  перераховано до державного бюджету податків та зборів на загальну суму 39,9 млн. грн., з них:

  1. ПДВ -  4773,1 млн. грн.,
  2. мито -  746,2  млн. грн.

На Сумщині з початку року зареєстровано 581 нових платників податків

1x1 З початку року на Сумщині зареєстровано  581 нових платників податків. З них 105 – юридичні особи, 476 – фізичні особи-підприємці.  За словами Олександра Семченка, начальника ГУ Міндоходів у Сумській області, це результат стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу в регіоні через створення комфортних умов ведення бізнесу та запровадження нових податкових сервісів.

Щодо кількості платників податку на додану вартість, з початку року в органах Міндоходів Сумської області зареєстровано 67 платники. Із них 52 платника ПДВ – це юридичні особи, 15 платників – фізичні особи -підприємці.

Додамо, що протягом 2014 року в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та інших обов'язкових платежів зареєстровано 1870 осіб, з яких 67 осіб є нерезидентами. В Окремому реєстрі, тобто в реєстрі  осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та обліковуються за П.І.Б. і серією та номером діючого паспорта громадянина України, зареєстрована 1701 особа.

Смотрите также
Мне нравится 1 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Пятница
10.05.2024
Вход

Категории:
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 32
Гостей: 32
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0