16:10:18
Из-за холодов столичные социальные службы работают в усиленном режиме

02.05.2024     625     -=ШуРиК=-     Источник

Різке похолодання додало роботи соціальним працівникам у Києві. Щоб допомогти безхатченкам врятуватися від лютневих морозів, вони працюють понаднормово. Теплий одяг та гаряча їжа - перша необхідність для безпритульних. Як урятувати їх від ризику замерзнути просто неба - з'ясовувала Галина Тимощук.

За рік життя на вулиці Олександр звик до відсутності комфорту та різних болячок. Однак щовечора чоловік боїться заснути, аби вранці не прокинутись... інвалідом.

Олександр Одинець безпритульний:

- Если б я не двигався усю ніч то були б отморежені руки і ноги, а боїшся не хочеш остаться калікою. Всю ніч, як потемніло і до кінця , весь час от так маршируєш по вулицях.

Коли на вулиці мінус двадцять, навіть такі нічні прогулянки не рятують від безжального холоду. Чоловік вже дістав обмороження рук. Тепер йому, як ніколи, потрібне тепло. За тиждень морозів кількість відвідувачів центру для безпритульних стрімко зросла.

Артем Макєєв директор благодійного центру для безпритульних:

- За последнии два дня была роздано 150 единиц теплой одежды , увеличено количество сидячех мест в зале для того чтоб в дневное врямя люди могли погреется и остатся теплыми.

Однак після 9 вечора, коли двері центру зачиняються, кожен з них вимушений шукати ночівлю.

Галина Тимощук, кореспондент:

- Зазвичай прихистком для безхатченків стають ось такі напівзруйновані будівлі де можна облаштувати собі кімнату . Хоча температура зараз тут далеко не плюсова, але вижити при ній можна.

Олександр тут свій. Адже сам провів просто неба не одну зиму. Каже: секрет виживання простий.

Олександр, безпритульний:

- Чем мы ближе друг к другу тем просто легше выжывать. Во воторых, чтоб не были голе стены потому что голе стены они всегда тянут на себя влагу всегда тянут на себя холод.

Сховатися і врятуватися від лютневих морозів завдання не з легких. У Києві, наприклад, - один невеликий готель для безхатьків, а це лише понад сто місць. Утім, у столиці, за неофіційними даними, безпритульних не одна тисяча.

Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Четверг
02.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0