22:18:10
Коммунальные работники воюют со стихийными объявлениями

03.05.2024     636     Дружба     Источник

Столичні комунальники оголошують війну вуличним оголошенням. А точніше тим, хто їх розклеює. Займатися цим заборонено - збитки столиці від прибирань сягають мільйонів гривень.

За руку розклеювачів упіймати складно, тому комунальникам часто доводиться вдаватись до хитрощів. Розповідає Геннадій Стамбула.

Геннадій Стамбула, кореспондент:

- Комунальники взяли під захист ліхтарні стовпи та зупинки. Іх постійно використовують як безкоштовні рекламні тумби. Це заборонено законом. Щодня прибиральники знімають сотні кілограмів макулатури.

Інспектори управління з благоустрою оволоділи фотосправою. Знімають на стовпі оголошення, потім пред'являють це як речовий доказ.

Ці червоні плакати про виставку товарів народного споживання. За вказаною адресою завітали й інспектори. Одному з керівників виписують протокол. Порушник кається і обіцяє більше такого не робити.

- Сегодня же снимется реклама, уйдет на утилизацию.

За іншими листівками іспектори телефонують та, під виглядом клієнтів, домовляються про зустріч. З'ясовувати хто саме клеїв оголошення комунальники не бажають. Карають тих, хто замовив розклеювання. Певного результату вже досягли.

Михайло Абрамов, начальник відділу обстеження території управління контролю з благоустрою:

- Люди есть: снимают, приносят фотофиксацию что поснимали, а есть наоборот, обещают что поснимают и все равно занимаются дальше своим видом деятельности.

За зіпсовані стовпи щодня виписують десятки штрафів від трьохсот до майже двох тисяч гривень. Але всіх витрат комунальники не покривають.

Сергій Садовий, начальник Головного управління контролю з благоустрою:

- На сьогодні Київавтодор потратив 3 мільйони, щоб очистити стовпи від об'яв. Ці три мільйони могли би пойти на покращення, на благоустрій.

Інспектори спершу обмежуються проханнями не псувати зовнішній вигляд міста. Якщо умовляння не допомагають - звертаються за допомогою до міліції.

Геннадій Стамбула, Ігор Антонюк, Новини, телеканал Інтер.

Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Пятница
03.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 3
Гостей: 3
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0