У смт. Свеса Ямпільського району 33-річний чоловік обікрав свого знайомого 44-річного померлого. Як потім з’ясували правоохоронці, під час обряду поховання зловмисник забрав з оселі мерця банківську картку покійного, на якій було понад тисячі гривень. А коли його запитали що ж спонукало до такого ганебного вчинку, той пояснив: «Гроші потрібні були на продукти харчування…»

Шкода, що моральні цінності для декого сьогодні залишаються на другому плані, на відміну від меркантильності. Адже деякі зловмисники за тисячу гривень ладні обікрасти самого небіжчика, й до того ж, в день його поховання. Саме такий випадок стався в Ямпільському районі.

До правоохоронців звернулась жінка, яка розповіла, що з будинку її померлого брата Миколая зникли дві банківські картки. «Зникли дві банківські картки «Приват банку». – пригадує жінка. – А зникли вони, в той день коли збиралися ховати брата. Адже, коли наступного дня звернулася до відділення банку, щоб картку заблокували. Спеціалісти банку повідомили, що на картці грошей вже немає – їх хтось зняв ще минулого вечора. Проте на той час Микола був уже мертвий…». Вона припускала, що крадіжку міг скоїти знайомий Сашко, якого вона допомогти в підготовці поховання, адже він єдиний знав, де знаходились документи та банківські картки померлого.

Простеживши взаємозв’язок між зникненням карток, правоохоронці вийшли на головного підозрюваного – того-таки Олександра. Тому, наступним кроком міліціонерів було допитати чоловіка, де й з’ясувалося, що він дійсно причетний до крадіжки, чим підтвердив підозри жінки.

Останній зізнався, що це його рук справа. Під час бесіди зі слідчим він розповів, що навмисно йти красти він не збирався. Що спочатку мав тільки благі наміри, а саме допомогти родичам померлого в підготовці поховання Миколая. «Сестра померлого попросила мене принести документи, які зберігались у шафі. А окрім паспорту там були й банківські картки. До того ж, був вказаний пін-код на папері. Рука сама потяглася… Тож, я вирішив їх собі привласнити. Думав не помітять, адже в той день в будинку було людно: сусіди, родичі, знайомі Миколая, тому не сподівався, що підозра впаде на мене», – казав підозрюваний Олександр. Проте, помилився.

За словами співробітників міліції, чоловіку доведеться відповісти за скоєне, адже в Кримінальному Кодексі України його дії кваліфікуються як крадіжка (за ч. 1, ст. 185 ККУ) та викрадення документів (ч. 1, ст. 357 ККУ). А такими своїми діями Олександр заподіяв лиха не тільки родичам Миколая, а й собі. Адже, як можна судити, ціною його вчинку може стати трирічне ув’язнення та найгірше в цьому, що за тисячу гривень людина здатна ледь на все…