14:05:24
Украинцы начали праздновать неделю Масленицы

04.05.2024     746     Дружба     Источник

Тиждень Масляної почали святкувати українці. Це означає, що до Великого Посту залишилося зовсім небагато. А тому останні дні треба провести весело та обов'язково з млинцями. У місті Іванків під Києвом влаштували справжні народні гуляння. Як треба відпочивати на Масницю - знає Любов Цибульська.

Цим бабусям жоден мороз не страшний. Масові гуляння для них - гарний привід поспівати українських пісень та потанцювати.

Масляна - вона ж Масниця або Колодій - останній тиждень перед постом. Його ще називають сирним або м'ясопудним. Цілих сім днів - жодних обмежень у їжі!

Людмила Салюта, учасниця святкувань:

- І млинці в нас, і пиріжки з сиром, і пиріжки з маком і з квасолею - у нас такі господині в ясен світі!

Любов Цибульська, кореспондент:

- Окрім млинців з усілякою всячиною, українці традиційно на це свято готують вареники з сиром. За старою ще язичницькою традицією господиня має ліпити їх так, аби ніхто з членів родини цього не бачив.

Добре попоїсти та поспівати - це ще не все. Обов'язковими є - ігрища та забави!

Це одна із Масляних розваг. Підкорювач вершини має зірвати зі стовпа чобітки. Після кількох невдач з'являється перший переможець. Дехто настільки входить у кураж, що задля перемоги готовий на все - навіть залишитись у мороз без одягу.

Поки дорослі гуляють, смажать свиню та спалюють символ зими-опудало, дітлахи часу не гаять. У масляний понеділок, за традицією, треба обов'язково піти на млинці до тещі. І щодня, протягом усього тижня, перед сном - ретельно полоскати рота, аби чорти не витягли з нього сир… разом з зубами.

Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Суббота
04.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0