22:16:54
Виктор Янукович ответил на вопросы украинцев

25.04.2024     1088     Дружба     Источник

Політика, економіка, медицина, свобода слова, приватне життя. Понад 85 тисяч запитань поставили сьогодні українці Президенту у рамках проекту "Пряма розмова з країною". На окремі з них Віктор Янукович відповідав чотири години. Розмову транслювали шість телеканалів. Усі подробиці у Валентини Левицької.

Телефоном, за допомогою інтернету, у прямому ефірі українці надсилали президентові свої питання. Попри мороз та вітер у 17-ти містах та селах люди годинами стояли біля пересувних телестанцій, аби напряму запитати у Віктора Януковича про те, що хвилює.

Жінка, Кіровоград:

- Зараз багато говориться про пенсійну реформу, але показують лише пенсіонерів. Переконайте мене, що ця реформа дійсно покращить моє життя.

Пенсійну систему треба міняти, переконує президент. Адже кількість працюючих зменшується і вже не в змозі утримувати пенсіонерів.

Віктор Янукович, президент України:

- Це іспит для всіх - підняти пенсійний вік. Я проти того, щоб це робити різко. Але я за те, щоб з року в рік ми піднімали пенсійний вік для жінок, а потім і для чоловіків.

Протягом телемарафону дзвінки продовжували надходити на телефонні лінії. Люди питали: чому ростуть ціни і як вижити на мізерні зарплати та пенсії.

- Ось, буквально, крик душі від пенсіонерки з Єнакієво: що робити, якщо пенсія 800, а комунальні платежі більш як 700.

Як виживати президент рецептів не давав. Але просто у прямому ефірі доручив губернаторам областей розібратися з нарахуванням тарифів.

Віктор Янукович:

- Ми з вами, губернатори, вже говорили на цю тему: уберіть зайві підприємства, які сидять на ЖКХ. І ви побачите, як ви розвантажите собівартість.

Втім, українців хвилювало не лише матеріальне, були й питання щодо історії та культури.

Жінка, Львів:

- Для нас справжніми героями є Бандера і Шухевич. Чи не варто ставити пам'ятник їм?

Віктор Янукович:

- Що стосується Шухевича і Бандери: Не треба шукати розбіжності серед людей. І хто буде вірити в яких людей - ніхто не заперечує, слава Богу, ми живемо у демократичній країні.

Одесити питали чи буде надано російській мові офіційний статус. Президент порадив їм вивчати державну українську й не хвилюватися за своє майбутнє. І на додачу заспівав, правда, російською.

Віктор Янукович:

- Как там у Бернеса? "Любимый город может спать спокойно, и видеть сны", ну и так далее.

Усього ж через усі канали зв'язку главі держави надійшло понад 85 тисяч запитань. У президентскій адміністрації обіцяють дати відповідь на усі.

Валентина Левицька, Антоніна Маровді, Олена Майборода, Новини, телеканал Інтер

Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Четверг
25.04.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0