13:37:44
Во Львове открылось агентство по трудоустройству инвалидов

03.05.2024     795     -=ШуРиК=-    
Робота для людей з особливими потребами. У Львові відкрили агенцію з працевлаштування інвалідів. Тут їм не лише знаходять роботу, а й допомагають опанувати нові навички. За законом, кожна організація має виділяти 4 відсотки вакансій людям з інвалідністю. Якою є ситуація насправді, з’ясовували наші кореспонденти.

Психолог за освітою - Юля - шукає роботу. Кілька шкіл, реабілітаційний центр, держустанова і навіть "телефон довіри" незрячій дівчині роботу не "довірили".

Юлия Сухова, незряча:

- Давали відповідь, що, на жаль, зараз немає вакантних місць по моїй спеціальності, або в них немає супроводу спеціального на роботі, який вони можуть надати для незрячо
ї особи.

У цій спеціалізованій рекрутинговій агенції людям з особливими потребами не лише допомагають знайти роботу, а й повірити в себе. Психолог центру виявляє особливі здібності кандидатів. Лариса Малинович розповідає: незрячі, наприклад, - прекрасні співбесідники і масажисти, а люди з вадами слуху - дуже відповідальні.

Лариса Малинович, психолог:

- Практика стверджує, що вони є дуже якісними працівниками. Вони не відволікаються на телефонні дзвінки, на різні бесіди і дуже якісно виконують свою роботу. Якщо вони до неї є адаптовані.

Тоді як до державної служби зайнятості резюме потрібно подати особисто, вистоявши у черзі, сюди свої дані можна надіслати інтернетом або навіть продиктувати по телефону.

Олександр Волошанський, керівник організації "Зелений Хрест":


- Ми збираємо людей", які не мають шансу потрапити до центру зайнятості. Ті, які тільки закінчують навчання, чи мають інвалідність від народження. Серед тих людей ми знайдемо якісних працівників для працедавця, який хоче працевлаштувати неповносправну особу.

Поки що найбільше вакансій надійшло від іноземних компаній. Запрошують кравчинь, сортувальників, перекладачів та програмістів.


Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Пятница
03.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0