23:33:27
Депутаты решили вернуть зимнее время

09.05.2024     1220     Дружба    
Перевести стрілки годинників таки вдалося. Депутати з третьої спроби повернулися до зимового часу і українці традиційно переведуть годинники на годину назад в останню неділю жовтня. Не змогли народні обранці домовитися про пом'якшення кримінальної статті за службові злочини. Що саме завадило депутатам дійти компромісу - знає Валентина Левицька.

За яким часом жити, депутати сперечалися так, ніби йшлося про найгострішу політичну проблему. Хоча ще учора представники усіх фракцій визнали: відмовившись від зимового часу, трохи поспішили - й помилилися.

Від літнього часу українцям більше шкоди, аніж користі, - цитує Володимир Литвин висновки фахівців. Енергетика, транспорт і головне, - здоров'я людей - можуть постраждати від депутатського поспіху.

Володимир Литвин, голова Верховної Ради України:

- Це призведе до збільшення травматизму в шахтах, інфаркти й інсульти збільшаться, діти стануть частіше хворіти.

Литвин запропонував скасувати хибне рішення, і наприкінці жовтня знову перевести стрілки на годину назад. Опозиція це радо підтримала.

Микола Томенко, заступник голови Верховної Ради України:

- Не може займатися астрономією, не може міняти зворотній плин річок, схід і захід сонця, Верховна Рада повинна займатися законодавством!

Словесні напади біло-синіх образили, й вони вирішили проігнорувати голосування.

Ярослав Сухий, народний депутат України, фракція Партії Регіонів:

- Ми до цього питання ще повернемось, але в руслі конструктиву. Наприклад так, як пропонував Литвин: щоб повернутися до зимового часу, й там залишитися.

І вже по обіді депутати таки дійшли згоди з цього питання й повернули Україні зимовий час. А от чи дійдуть руки до законопроекту про пом'якшення покарання за службові злочини - поки що не зрозуміло. Опозиція наполягала голосувати за документ вже сьогодні. Щоб апеляцію зі справи Юлії Тимошенко розглядали вже за новими нормами. Втім, регіонали і на це не погодилися. Тоді БЮТівці закликали парламент - саморозпуститися й узяли в облогу трибуну.

Андрій Кожем'якін, народний депутат України, фракція "БЮТ-Батьківщина":

- Ця верховна рада сьогодні не потрібна. Тому ми, протестуючи проти того що відбувається в парламенті, наша фракція буде знаходитися біля трибуни весь час.


Олександр Єфремов, народний депутат України, лідер фракції Партії Регіонів:

-  Мы не меняем законодательство под одного человека, и это позиция нашей фракции. И второй вопрос: у нас вызывает большие сомнения - насколько наши люди могут оценить, если мы чиновников снимем ответственность за злоупотребления с бюджетом.

Так і не домовившись, фракція БЮТ на знак протесту залишила Парламент.
Смотрите также
Мне нравится 8 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Четверг
09.05.2024
Вход

Категории:
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0