23:51:30
Історія Героя Михайла Несольоного, який загинув у перший день війни

29.04.2024     328     sseerrggeeii    
Автор Фото: Не указан

“Останнє, що Міша зробив, — поїхав палаючою машиною на ворожий танк”. Історія Героя Михайла Несольоного, який загинув у перший день війни

Дружина 33-річного воїна розповідає про обставини смерті чоловіка та те, як повідомила цю страшну новину їхнім трьом дітям.

33-річний Михайло Несольоний з села Сніжків, що на Харківщині, загинув у перший же день війни. Президент присвоїв йому звання Героя України.

“Я не можу повірити, що мого чоловіка більше немає”, — каже 31-річна Людмила Несольона. Людмила та Михайло познайомились у селі на дискотеці.

“Він підійшов до мене, обійняв і сказав, що я точно буду його, — згадує жінка. — Я тоді не сприймала серйозно ці слова. Але згодом ми таки стали зустрічатись. А потім — жити разом. У нас було справжнє кохання, яке тривало 15 років...”

У Людмили та Михайла — троє дітей: Роман, Настя і Данилко. “У 2015 році коханий пішов АТО, — каже Людмила. — Мені сказав неправду, що його призвали. Але насправді пішов добровольцем. Він був безстрашний — завжди на нульових і перших позиціях. Їздив на тягачах, на важкій техніці, ходив на зачистки. Але подробиць ніколи не розповідав, казав: “Зайчику, тобі цього знати не треба”.

Востаннє Людмила бачилась з коханим 13 лютого. Він проїхав триста кілометрів додому, щоб побачити дружину й дітей. Переночував удома, а зранку — знову на фронт.

Востаннє Людмила бачилась з коханим 13 лютого. Він проїхав триста кілометрів додому, щоб побачити дружину й дітей.

“Коли їхав, я була готова переламати йому руки й ноги, аби він залишився вдома, — каже жінка. — Я не хотіла його відпускати, але у мене не було вибору”.

24 лютого близько п’ятої ранку Михайло зателефонував Людмилі. Його голос тремтів.

“Сонечко, нас бомблять з неба”, — повідомив тоді. А я була певна, що з ним все буде добре, бо знала, що він на “швидкій”. Та й Михайло завжди казав, що його кулі не беруть. І я в це вірила. Якось серед ночі він мені зателефонував з фронту. В нього випав телефон з рук, він нахилився, щоб підняти, і ворожа куля пролетіла над ним. Так, кулі його не брали...”

Того дня Людмилі в соцмережах прийшло повідомлення від знайомої, чоловік якої служив разом з Михайлом. “Вона написала, що Міші не стало, — згадує жінка. — Зі слів побратимів, Міша загинув під Глуховом на Сумщині. Він їхав на “швидкій”, перевозив поранених. Машину обстріляли. Вона спалахнула. Поранених вдалося врятувати, а Михайла — ні. Останнє, що він зробив в агонії, — поїхав палаючою машиною на ворожий танк, аби зупинити тих тварюк”.

Жінка ділиться: особливо важко було сказати, що сталося, дітям. “Я посадила їх перед собою, розповіла все, як є. Бо переконана — вони повинні знати правду, що їхній тато — герой, який віддав життя за Україну. Тепер він на небі, охороняє нас, так само, як і за життя охороняв на землі”, — каже Людмила.

Дружина загиблого говорить крізь сльози. Каже, що її чоловік дуже любив Україну, але вона не думала, що йому доведеться віддати за неї життя.“Михайло був не лише вірним присязі військовим, але й чудовим чоловіком та батьком. Усе, що є в нашому будинку, зроблено його руками, — розповідає. — Руки в нього були золоті! А ще, коли чоловік приїжджав у відпустку, завжди давав мені відпочити — робив релакс-дні, коли сам варив, пильнував дітей, прибирав. Казав, це найменше, що він може для мене зробити. Як мені тепер без нього? Хто виховуватиме та роститиме зі мною наших дітей? Хто писатиме мені щоранку “Доброго ранку, котику”, а щовечора “Добраніч, кохана”?”

Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Понедельник
29.04.2024
Вход

Категории:
«  Март 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0