16:32:02
Ямпільщиною пройде найскладніше ралі України

03.05.2024     1001     Дружба     Источник

5-7 серпня територією Ямпільського району пройде другий етап Кубку України з ралі «Баха 1000». Він стане одним з найскладніших етапів в Україні і можливо в Європі, свідченням тому є те, що в ралі-рейді візьмуть участь спортсмени не тільки з України, але й з Росії, Білорусії, Польщі та Франції, частина з них брали участь навіть в легендарному ралі «Дакар». Всього організатори розраховують більш ніж на 500 екіпажів. Тож, на ямпільських любителів автоспорту чекає подія дійсно європейського рівня.

Ямпільщиною пройде найскладніше ралі України

Ямпільщиною пройде найскладніше ралі України

Змагання проходитимуть під егідою Автомобільної Федерації України, а також під патронатом губернатора Сумської області Юрія Чмиря. Організаторами виступатимуть тюнинг-центр 4 × 4 «БТР» і команда SIXT УКРАЇНИ, що постійно бере участь у наймасштабнішому марафоні планети «Дакар» і Кубку світу. Учасників очікує ралі-рейд, складніше якого в Україні ще не було. Ґрунтові і піщані дороги, броди, швидкісні прямі, ліси і рівнини і все це практично в режимі нон-стоп, поки не доїдуть до заповітного фінішу.

 

Своє бажання брати участь в гонці вже виявили: лідер команди SIXT УКРАЇНИ Вадим Нестерчук, пілот французької команди Dessoude Фредерік Шавіньі, Богдан Новицький та інші імениті гонщики. Ралі «Баха 1000» передбачає проходження учасниками 1000 км. Екіпажі будуть мати можливість один раз на колі зайти на сервіс. Гонка на час, тому кожен екіпаж буде вирішувати самостійно, чи є необхідність витрачати час на відпочинок або ремонт. З огляду на тривалість траси, гонка триватиме і в нічний час.

Окрім нашого району ралі-рейд «Баха 1000» пройде територією Новгород-Сіверського та Шостинського районів, а основна частина змагань запланована на Серединобудщині . Що стосується Ямпільщини, то орієнтовний маршрут, який стане остаточно відомий лише в день відкриття змагань, пролягатиме територією Шатрищенської, Білицької, Дорошівської сільської ради та Дружбівської міської ради.

З приводу проведення ралі в минулий вівторок в місті Середино Буда відбулось засідання організаційного комітету змагань, на які прибули заступники голови обласної державної адміністрації Олександр Цупро та Сергій Грицій, організатор змагань Сергій Осадчий, керівники чотирьох приймаючих районів, голови місцевих рад та керівники місцевих підрозділів, що будуть безпосередньо забезпечувати проведення ралі-рейду. Виступаючи на засіданні заступник губернатора Олександр Цупро заявив, що на організаторах лежить велика відповідальність, адже випала унікальна можливість через північні райони презентувати всій Європі нашу Сумщину. Презентувати її територією відкритою до інвестицій та туризму. З ним погодився і організатор змагань Сергій Осачий зазначивши, що в місцях де проводяться подібні заходи відчувається різке збільшення потоку туристів.

Головним питанням, що розглядалось на засіданні оргкомітету – було питання безпеки. Для проведення ралі принципово важливо унеможливити потрапляння людей на маршрут змагань, адже це може мати трагічні наслідки. Організатори проводять ралі-рейд в першу чергу для глядачів, але знаходитись вони мають лише в спеціально обладнаних місцях, що гарантуватиме їм безпеку. На засіданні були передбачені заходи і по приведенню населених пунктів в належний стан, і по забезпеченню безпеки дорожнього руху, і по протипожежній безпеці. А член організаційного комітету, голова Ямпільської райдержадміністрації Ігор Палагин звернув увагу присутніх на те, що ралі має принести користь територіальним громадам, що його прийматимуть. І в першу чергу наголосив на ремонті доріг до цих населених пунктів. Тим більше, що ними будуть діставатись вболівальники з всієї країни.

Тож, до проведення «українського дакару» залишається менше тижня, як він пройде – покаже час. Але вже сьогодні у планах організаторів зробити його традиційним і провести на цьому маршруті Кубок Європи з авторалі, аналог відомого «Ялта авто ралі». Можливо саме він стане візитною карткою нашого району і області.

Смотрите также
Мне нравится 3 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Пятница
03.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0