В місті Середина-Буда урочисто відкрили другий етап Кубку України з ралі «Баха 1000». На центральній площі міста перед тисячами глядачів виступив голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Павлович Чмир. Він розпочав з того, що привітав гостя нашої країни – прославленого французького автогонщика Фредеріка Шавіньї. Відійшовши від традицій, губернатор зустрічав француза не «хлібом-сіллю», а кошиком з салом та цибулею. Юрій Чмир зазначив, що такого сала ніде крім Сумщини не скуштуєш. Шавіньї був щиро вдячний за подарунок та теплий прийом. Після цього Юрій Чмир привітав всіх учасників та вболівальників ралі, повідомивши, що сам братиме участь у перегонах. Слово для привітання також мали голова Серединобудської райдержадміністрації Григорій Ген та організатор змагань Сергій Осадчий.

По завершенню офіційної частини був оголошений офіційний старт! Всі екіпажі учасників, що прибули в центр Середини-Буди за декілька годин до старту для того, щоб поспілкуватись та пофотографуватись з глядачами. під бурні оплески вболівальників вирушили з самого центра міста в сторону аеродрому, де в суботу о 6 ранку розпочнуться перегони. Особливо тепло глядачі вітали екіпажі родини Шавіньї, Юрія Чмиря-Володимира Пилипейко та місцевих спортсменів з Середини-Буди та Шостки.

Як тільки всі спортсмени вирушили на місце перегонів, розпочалась розважальна програма. На сцені перед будинком культури відбулись виступи художніх колективів області, а о 21:00 пролунав святковий салют.


О. Соломко

Фото: С. Одарченко