Завдяки додатковій субвенції з державного бюджету Сумська обласна рада відилила 1 мільйон 30 тисяч гривень на завершення реконструкції кінотеатру «Салют» в смт Ямпіль. Нагадаємо, в кінці липня голова Ямпільської районної державної адміністрації Ігор Палагин звернувся до народного депутата України Андрія Деркача з проханням посприяти у виділенні додаткового фінансування для реконструкції колишнього кінотеатру «Салют» під районний центр культури та дозвілля, який вже довгі 7 років залишається головним «довгобудом» району, гальмуючи розвиток культури на Ямпільщиною Як бачимо, це прохання не залишилось не почутим , за сприяння народного депутата на цей об’єкт були виділені кошти, яких вистачить для повного завершення робіт.

Відкриття об’єкту планувалось в цьому році і раніше, але мова йла лише про першу чергу – фойє, кабінети для гурткової роботи. На головну ж частину будівлі – глядацьку залу, не вистачило місцевого фінансування. Адже потрібно було виконати величезний обсяг робіт: змінити стільці в глядацькій залі, придбати одяг для сцени, здійснити протипожежні заходи, змонтувати систему вентиляції. Тепер же всі ці роботи будуть профінансовані і Центр культури та дозвілля нарешті відчинить двері для ямпільчан.

Як зазначив голова райдержадміністрації Ігор Палагин, гроші для завершення робіт виділені. Тепер головне завдання їх раціонально використати. Не потрібно вчиняти ніяких поспішних дій, слід якісно виконати всі заплановані роботи , щоб їх не довелось перероблювати. Районний центр культури та дозвілля має бути відкритий до нового року.