23:00:47
В Днепропетровске открылась уникальная выставка-загадка

03.05.2024     711     -=ШуРиК=-     Источник

Ковзани первісної людини, холодильники 19 сторіччя, стародавні пристрої для прання. У Дніпропетровську відкрилась"виставка-загадка". На ній - понад сотня історичних предметів, призначення яких пропонують відгадати відвідувачам. Жодної назви експонатів, лише - віршовані підказки. Про справжню музейну інтригу - Наталя Грищенко.

Ніна намагається відгадати назву експоната у вітрині. Єдине, що відомо про цю кістку: вона використовувалась у побуті . Але як саме? Дівчина сподівається: допоможе підказка.

- Лед срезают, как ножи, выполняя виражи… Наверное, можно было этим предметом что-то разрезать?

Ніна не вгадала. Насправді це - прадавні ковзани. Їм- п'ять тисяч років. Експонат поряд - значно молодший. Йому - всього півтора століття. Але хто здогадається, що це - пращур сучасних холодильників? Є тут і стародавні рукомийники, і перші пральні машини, і музичні шкатулки з секретом. Ці речі об'єднує одне: за зовнішнім виглядом вгадати їхнє призначення дуже важко.

Алла Москалець, старший науковий працівник Дніпропетровського історичного музею імені Яворницького:

- Сейчас очень популярны всякие квесты, всякие детективы - люди любят играть в детективы. А это- почти исследовательская работа. Это- работа следователя!

Музейники зізнаються: призначення деяких експонатів досі не розгадали й самі. Наприклад, цей дивний скляний пристрій - в обліку записаний як звичайна аптечна склянка. Сучасні експерти з цим не згодні.

- Возникает сомнение: а собственно, какое лекарство можно сюда налить?

Відвідувачі зізнаються: така виставка - набагато цікавіша, ніж традиційні. Деякі, захоплені інтригою, можуть провестИ у залі кілька годин. Тому, хто вгадає назви хоча б половини експонатів, у музеї обіцяють абонемент на безкоштовне відвідування усіх експозицій на рік вперед.

Наталя Грищенко. Євген Коденцов. Новини . ТК Інтер. Дніпропетровськ




Смотрите также
Мне нравится 0 Распечатать
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Пятница
03.05.2024
Вход

Категории:
Погода
Друзья портала
Виджет Яндекс
Новые пользователи
Пользователи
Четверг, 25.01.2024
Пользователи
Среда, 17.01.2024
Пользователи
Четверг, 11.01.2024
Статистика
Онлайн всего: 9
Гостей: 9
Пользователей: 0
Онлайн
Сегодня были
Пользователи
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0